57780-960x720-rafaello-schnitten

Rafaelo rezy

Suroviny

Krém:

2 šalky smotany na šľahanie
200 g bielej čokolády

Cesto:

5 vajec
180 g práškového cukru
1 lyžica oleja
120 g múky
1/2 bal. Prášok do pečiva
1/2 bal. Sušený kokos

Postup

Čokoládu rozpustíme v ohriatej šľahačke a necháme na noc v chladničke.
Cesto:
Vajíčka oddelíme a z bielkov vyšľaháme sneh.Do ktorého primiešame 2 lyžice cukru.
Zvyšok cukru vymiešame so žĺtkami,pridáme olej,prášok do pečiva,múku a vyšľahaný sneh z bielkov.
Cesto pečieme v predhriatej rúre pri 200 stupňoch asi 11 min.

Medzitým z vychladenej zmesi vymixujeme tuhý krém,ktorý potom rozotrieme na vychladnuté hotové cesto.
Vrch posypeme sušeným struhaným kokosom.
Chutí lepšie ako guľky.