toffifee-torte_c_r_dsc01868_960_px

Nepečená Toffifee torta

 

Karamelový základ

200g maslových sušienok
120 g masla
120g mäkké karamelky (cca 10 kusov Krowky)

Krémová plnka

750 g tvarohu
250 g smotany na šľahanie (musí byť vychladená)
100 ml mlieka
75 g cukru
150 g lieskových orieškov,alebo nugát
15 g kakaový prášok
1 bal.Želatíny

Dekorácia

125 -250 g Toffifee
50 g horkej čokolády
30g lieskových orieškov

Zaklad
Keksíky rozdrvíme na kúsky,karamelky nakrájame tiež na kúsky a spolu s maslom premiešame.
Maslo môžeme najprv rozpustiť.
Následne vložíme na spodok tortovej formy.
Necháme odstáť pol hodinu v chladničke.

Plnka
Želatínu dáme napučať do studenej vody asi na desať minút.
Šľahačku vyšľaháme do tuha.
Vymixujeme tvaroh s rozpustenou želatínou a primiešame pripravenú šľahačku.
Nugát rozpustíme pridáme do polovice krému aj cukor a kakao a poriadne premixujeme.
Plnku vložíme do formy na karamelový základ a na hladko roztiahneme.
Znovu vložime do chladničky cca na 15 min.
Po 15 min.vložíme druhú bielu polovicu krému.
Necháme 2 hodiny odstáť v chladničke.

Nakoniec ozdobíme Toffifee,orieškami a nasekanou čokoládou.