Ryby na zelenine
SUROVINY:
Rybie filé,mrazená zelenina,olivový olej,maslo,čierne korenie a soľ.
POSTUP:
Zeleninu chvíľku podusíme,pridáme filé,korenie a soľ a keď je hotové pridáme trošku masla na zjemnenie chuti.
Rybie filé,mrazená zelenina,olivový olej,maslo,čierne korenie a soľ.
Zeleninu chvíľku podusíme,pridáme filé,korenie a soľ a keď je hotové pridáme trošku masla na zjemnenie chuti.
1 tvaroh, 1 vanilkový puding, 4 dl mlieka, cukor podľa chuti, vanilkový cukor cukor, 40 g masla, ovocie, piškóty.
Uvaríme puding s mliekom, cukrom a po uvarení ešte do horúceho vmiešame maslo. Necháme vychladnúť a potom primiešame tvaroh. Do formy vložíme papier na pečenie,alebo alobal a začneme vrstviť. Najprv piškóty, potom dáme nakrájané ovocie a na to krém a vrstvíme,kým nespotrebujeme všetky suroviny.Ozdobiť si môžete podľa seba ovocím,čokoládou,alebo cukríkmi.
300 g tvarohu, 2 dl vaječného koňaku, 3 bal. vanilkového cukru
Tvaroh vymiešame s likérom a cukrom do krému. Naplníme do lineckých košíčkov a ozdobíme kúskami kiwi.
Kuracie mäso,mango,bylinky,olej,biele korenie,maslo,soľ.
Mäso nakrájame,osolíme,okoreníme, posypeme bylinkami,pokvapkáme trochou oleja a necháme asi hodinu odležať.
Potom sprudka opečieme na oleji pridáme maslo,nakrájané mango,a dochutíme.
4 rezne, 2 banány, 1/2 dl rumu a 4 plátky šunky.
Banány rozpolíme a necháme ich namočené chvíľku v rume.
Potom ich zabalíme do šunky a následne do rezňov.Rolky potom obalíme v strúhanke a usmažíme.
5oo g jemne nastrúhanej mrkvy
1 šálka kyslej smotany
Šťava z jedného citróna
1 lyžica medu
1-2 lyžice wasabi podľa chuti
soľ
Zmiešať všetko spolu a nechať chvíľku postáť aby mrkva viac vsala dresing.
Dobrú chuť 🙂
8 zemiakov, 200 g syra eidam, 1 dl smotany , žĺtok
Zemiaky uvarené v šupke očistíme,
z jednej strany nakrojíme a pomocou lyžice vyberieme vnútro.
Vybraté kúsky zemiakov roztlačíme vidličkou,
pridáme postrúhaný syr, smotanu a žĺtok a pomiešame.
Touto hmotou naplníme otvory zemiakov,
poukladáme ich na vymastený pekáč
a v dobre vyhriatej rúre ich zapekáme 10-15 minút.
Na hotové môžeme ešte postrúhať syr.
200 g masla
100 g cukru
2 lyžice vanilkového cukru
1 vajce
300 g múky
1 štipka soli
pol deci Rumu
citrónová šťava
200 g cukru
Maslo, cukor a vajcia vymiešame do krému, pridáme múku a soľ a rýchlo vymiesime na hladké cesto.
Cesto sformujeme do gule zabalíme do alobalu a necháme odstáť v chladničke asi hodinu.
Neskôr cesto rozgúľame a vykrojíme hviezdy.
Dáme na plech na ktorý sme pred tým dali papier na pečenie a pečie pri teplote 175° cca. 10 min.
Necháme vychladnúť.
Rum citrónovú šťavu a cukor dobre rozmiešame a potierame hviezdy.
Kým je glazúra ešte horúca posypeme čokoládou.